БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Еско-Північ» пробурить свердловину №49 глибиною 5885м на Карайкозівському родовищі

«Еско-Північ» пробурить свердловину №49 глибиною 5885м на Карайкозівському родовищі

31 січня 2022
 
ТОВ «ЕСК «Еско-Північ» планує спорудження та облаштування пошукової похило – спрямованої свердловини № 49 Карайкозівського НГКР. Про це повідомлялося в реєстрі ОВД 27 січня 2022р 
 
Буріння зазначеної свердловини буде проводитись з метою пошуку вуглеводнів у відкладах серпуховського, візейського та турнейського ярусів нижнього карбону. Проектна глибина - 5885 м (по вертикалі), проектний горизонт – сольові відклади девону (D3fm).
 
Спорудження пошукової свердловини передбачається за допомогою бурового верстату типу «SK-2000» з електричним приводом.
 
При отриманні промислового припливу вуглеводнів після закінчення процесу спорудження свердловини планується облаштування гирла свердловини №49 наступним обладнанням: колонною головкою , фонтанною та запірною арматурою, а також при свердловинними спорудами.
 
Підключення свердловини планується до існуючої технологічної установки (УЗППНГ Карайкозівського НГКР) та здійснюватиметься за допомогою газопроводу - шлейфу орієнтовною довжиною 2000 м.
 
Нагадаємо, у грудні минулого року «Еско-Північ» на Карайкозівському родовищі успішно завершила буріння свердловини №48 глибиною 5980м, яка спроєктована за новою технологією, що дозволяє видобувати вуглеводні відразу з двох продуктивних горизонтів одночасно.
 
Буріння цієї свердловини здійснювалося за допомогою бурового верстату виробництва Service King Manufacturing(США) - SK 2000 з вантажопідйомністю 500 тонн. За даними звіту ОВД, очікуваний дебіт тут складав 200 тис куб м/добу газу та 50 тис куб м /добу конденсату.