БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМихайлло Братах став директором УкрНДІгаз

Михайлло Братах став директором УкрНДІгаз

2 лютого 2022
Михайло Братах з 2019 р очолює департамент наземної інфраструктури Укргазвидобування. Він є автором більш ніж 80 наукових статей та 10 патентів на виходи. З 2010 р став доцентом кафедри видобування нафти, газу і конденсату Національного Технічного Університету «Харківський політехнічний інститут». Свою кар’єру в галузі починав саме в УкрНДІгазі – інженером відділу транспортування газу, після закінчення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ).
 
Я повідомляють в компанії, для  збільшення видобутку, що потребє залучення  високотехнологічних рішень в Укргазвидобуванні розпочали трансформацію УкрНДІгазу в сучасний науково-дослідний центр. Минулого року на його базі вже розпочав роботу Центр 3D моделювання родовищ. У поточному – планують запустити сучасний центр зі зберігання та дослідження керну.
 
Сьогодні колектив інституту – це висококваліфіковані спеціалісти з великим досвідом роботи, серед яких 5 докторів наук, 30 кандидатів наук.
 
Новий керівник запевняє, що стратегічними акцентами у діяльності інситуту стане впровадження нових технологій для втримання базового рівня видобутку на «старих» родовищах, а також створення необхідних передумов для успішного впровадження нових великих проектів, які часто потребують нестандартних або таких, що досі не використовувалися в Україні, рішень.
 
Довідка 
 
УкрНДІгаз є центром науково-технічної компетенції, який забезпечує науковою, проектною і нормативною документацією повний цикл виробничої діяльності АТ «Укргазвидобування»: аналіз, обґрунтування і підготовка матеріалів для отримання спеціальних дозволів на нові території проектування пошуково-розвідувальних робіт проектування буріння свердловин проектування розробки родовищ проектування облаштування родовищ проектування та оптимізація систем збору, підготовки та транспортування вуглеводнів підключення видобувних об`єктів до мережі магістральних газопроводів.
 
За проектами інституту розробляються всі родовища вуглеводнів компанії. Науково-технічна продукція УкрНДІгазу забезпечує ефективну експлуатацію газових покладів, в тому числі і на пізній cтaдiї розробки, надійну i безперебійну роботу системи промислових та міжпромислових газопроводів Товариства, об`єктів підготовки та переробки сировини тощо.
 
Структура Інституту налічує: 31 науковий відділ 12 лабораторій з високотехнологічним обладнанням та вимірювальними приладами проектний підрозділ.
 
Структурні підрозділи УкрНДІгазу зосереджені у головних газових регіонах України: м. Харків, м. Полтава, м. Львів, м. Красноград.