БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Газпром» планує спільно з Total продовжити розробку на нових ділянках в Болівії

«Газпром» планує спільно з Total продовжити розробку на нових ділянках в Болівії

 

ВАТ «Газпром» планує спільно з Total продовжити розробку нафтогазових родовищ в Болівії. Про це йдеться в повідомленні «Газпрому» за підсумками робочої зустрічі голови правління «Газпрому» Олексія Міллера і президента, голови ради директорів Total SA Патрика Пуян. Мова йде про освоєння газових покладів ділянок «Іпатій» і «Акіо», де зараз ведеться робота з підготовки свердловин і відповідної інфраструктури до початку промислового видобутку, запланованого на 2016 г.Также обговорюється проект спільної розвідки покладів вуглеводнів на ділянці Асеро.
 
«Згідно з даними геологорозвідки, найбільш перспективними структурами на контрактному ділянці є« Північний Інкауасі »і« Ільінчупа », - йдеться в повідомленні. - З урахуванням зростання споживання газу в Болівії, сторони підкреслили перспективність проведення пошуково-розвідувальних робіт на нових ділянках в регіоні». Болівія займає третє місце в Латинській Америці після Венесуели і Тринідаду і Тобаго за запасами природного газу. Доведені запаси природного газу в країні становлять близько 296 млрд куб. м.Ліцензіонние ділянки «Іпатій», «Акіо», «Асеро» розташовані в південній частині Болівії в Центральнопредандійском нафтогазоносній басейні.
 
У 2010 р. «Газпром» і Total S.A. підписали угоду про переуступку часткою в проекті по геологорозвідувальних робіт на ділянках «Іпатій» і «Акіо» в Болівії. Участь Групи «Газпром» (в особі Gazprom EP International) в проекті становить 20%, Total SA - 60%, аргентинської нафтогазової компанії Tecpetrol - 20%. Про це повідомляє ТАСС. У квітні 2008 р YPFB і ВАТ «Газпром» підписали угоду про вивчення нафтогазового потенціалу ділянки «Асеро» з перспективою подальшого проведення геологорозвідувальних робіт та освоєння родовищ. У вересні 2008 р ВАТ «Газпром», YPFB і Total E & P Bolivie підписали тристоронній меморандум, який передбачає проведення спільної оцінки ділянки «Асеро». Пайова участь партнерів у проекті на етапі розвідки на ділянці «Асеро»: Групи «Газпром» (Gazprom EP International) - 50%, Total SA (Total E & P Bolivie) - 50%.
 
 
За матеріалами ТАСС
 
09 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua/