БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Еско-Північ» планує розпочати буріння свердловини №10 на Клубанівсько-Зубренківському родовищі

«Еско-Північ» планує розпочати буріння свердловини №10 на Клубанівсько-Зубренківському родовищі

16 лютого 2022
 
Енерго-Сервісна Компанія «Еско-Північ» веде підготовку до початку спорудження свердловини №10 на Клубанівсько-Зубренківському родовищі у Харківській області. Про це повідомляється на сайті компанії.
 
Початок буріння заплановано на кінець лютого 2022 р. Очікувана глибина свердловини — 6100 м.
 
В межах зазначеного родовища, також ведеться буріння свердловини №3, проєктна глибина якої – 6000м. Наразі уже пробурено 5000 м, зазначили в компанії.
 
«Наша компанія — одна з небагатьох компаній, яка займається глибоким бурінням в Україні. Спорудження глибоких та надглибоких свердловин відкриває новий потенціал для видобутку газу, особливо в умовах високої виснаженості наявних родовищ. Проте така робота потребує значних зусиль та особливої уваги. Для найкращого результату ми використовуємо найновіше обладнання та технології», — зазначив Тарас Бурдейний, Генеральний директор Енерго-Сервісної Компанії «Еско-Північ».
 
Як повідомлялося раніше, спорудження свердловини №10 Клубанівсько-Зубренківського родовища планувалося за допомогою бурового верстату типу Drillmec 3000HP вантажопідйомністю 450т, яким оперує «Полтавська бурова компанія». А у разі отримання комерційного припливу газу, передбачено спорудження газопроводу-шлейфу до УНГ Журавлина довжиною 8800м.