БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВидобуток газу в Україні у лютому зріс – до 1,53 млрд куб м не дивлячись на обвал у останні дні

Видобуток газу в Україні у лютому зріс – до 1,53 млрд куб м не дивлячись на обвал у останні дні

3 березня 2022
Україна протягом лютого 2022р наростила видобуток природного газу у порівнянні з минулим роком на 0,8% (13 млн куб м) – до 1,526 млрд куб м. Про це свідчать оперативні дані ТОВ «Оператор ГТС України».
 
АТ «Укргазвидобування» у лютому 2022р видобуло 1,07 млрд куб м природного газу, на 1,3% (13 млн куб м) більше, ніж у лютому минулого року. Видобуток решти компаній (приватні та ПАТ «Укрнафта») стабільний – 453 млн куб м.
 
Зазначимо, що протягом перших 23 днів місяця видобуток газу в Україні тримався на високому рівні – у середньому 55,6 млн куб м на добу. Зберігалася тенденція до нарощення видобутку. Так, при стабільних показниках, Україна завершила б місяць з ростом у 3% у порівнянні з минулим роком.
 
Проте, починаючи з 24 лютого видобуток газу різко знизився унаслідок російського вторгнення до України. За повідомленнями «Укргазвидобування» персонал свердловин безпосередньо поблизу бойових дій довелося евакуювати, а видобуток зупинити. Окремі приватні компанії також повідомляють про зупинку видобутку на деяких свердловинах. Так, у останні дні місяця видобуток газу в Україні обвалився до 48 млн куб м, найнижчого значення за останні роки.