БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПольща активізує закупівлю LNG з Катару та Нігерії для заміщення російського газу

Польща активізує закупівлю LNG з Катару та Нігерії для заміщення російського газу

10 березня 2022
Польща придбала уже другий LNG танкер з Нігерії цього місяця задля диверсифікації поставок та відмови від російського газу на фоні російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє Kpler. Так, танкер Pan Europe, який ходить під прапором Гонконгу, 23 березня доставить понад 100 млн куб м газу LNG до польського терміналу Swinoujsce. Танкер відправився з нігерійського терміналу Bonny 1 березня. Це вже третій LNG танкер з Нігерії для Польщі, два яких прибудуть у березні цього року.
 
Перший LNG танкер з Катару Al Huwaila об’ємом 120 млн куб м уже прибув до Польщі і став шостим з початку року. А всього у березні PGNiG планує отримати 5 LNG вантажів, що стільки ж, як у попередні два місяці. «Термінал у Swinoujsce ніколи раніше не приймав стільки поставок LNG за один місяць. У цьому році PGNiG зарезервувало близько 6,2 млрд куб м потужностей для регазифікації, що на 1 млрд куб м більше, ніж роком раніше», - повідомили у PGNiG.
 
Слід зауважити, що більшість поставок було куплено на споті, але перша поставка з Катару була здійснена згідно довгострокового контракту з Qatargas.