БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВИДОБУТОК ГАЗУ В УМОВАХ ВІЙНИ ПО НАФТОГАЗУ ЗБІЛЬШИВСЯ НА 1,5%

ВИДОБУТОК ГАЗУ В УМОВАХ ВІЙНИ ПО НАФТОГАЗУ ЗБІЛЬШИВСЯ НА 1,5%

18 березня 2022
В умовах війни видобуток газу в НАК «Нафтогаз України» (АТ «Укргазвидобування») трохи впав у порівнянні з довоєнним періодом, але в порівнянні з аналогічним періодом минулого року він зріс на 1,5%. Про це повідомив на брифінгу зі Львова, голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.
 
Він відзначив, що не дивлячись на війну українські газовики, продовжують буріння в безпечних районах, освоюють нові свердловини, що дозволить збільшувати видобуток газу й надалі.
 
Так, в Нафтогазі немає проблеми з ресурсом газу для забезпечення потреб населення, зважаючи, ще й на те, що компанія накопичила в підземних сховищах близько 9,5 млрд куб м газу. А проблема є тільки з інфраструктурою, яку навмисно руйнує агресор.
 
Основне завдання працівників Нафтогазу на сьогодні – це безперебійне забезпечення тепло- та газопостачання в умовах війни. Переважна більшість населення забезпечена газом та теплом, наголосив глава Нафтогазу. Навіть на окупованих територія, і там де проходять активні бойові дії, українські енергетики та тепловики самовіддано забезпечують безперебійну роботу підприємств Теплокомуненерго (ТКЕ), вони знаходять можливість відновити та полагодити мережі, обладнання, котли тощо, аби людям надходило тепло та газ.
 
Протягом більш ніж 3-ох тижнів війни в Україні, російські окупанти руйнують критично важливу для забезпечення життя людей інфраструктуру. А саме, теплокомунальні підприємства, тепломережі, газопроводи, газорозподільні станції (ГРС) та компресорні станції, які забезпечують транзит газу. Внаслідок цього, наразі понад 273 тис домогосподарств по всій Україні не можуть отримувати тепло та газ.
 
Разом з тим, відповідаючи на питання яким чином Україна буде залучати інвесторів у газовидобувну галузь після війни, Юрій Вітренко згадав про введення зменшення податкового навантаження на підприємства, що на його думку повинно сприяти припливу іноземних інвестицій на взаємовигідних умовах в тому числі і в газовидобувний сектор. А також наголосив про важливість звернення до міжнародної спільноти, щодо дання гуманітарної допомоги в енергетичний сектор України.
 
Вітренко відзначив роботу іноземних інвесторів, котрі уже стали партнерами Нафтогазу і пори війну продовжують працювати, та долучаються до формування позитивного балансу газу в Україні.