БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«ВЕЛИКА ЧЕТВІРКА» НАФТОСЕРВІСНИХ КОМПАНІЙ ПОКИДАЄ РИНОК РОСІЇ

«ВЕЛИКА ЧЕТВІРКА» НАФТОСЕРВІСНИХ КОМПАНІЙ ПОКИДАЄ РИНОК РОСІЇ

20 березня 2022
Усі нафтосервісні компанії «великої четвірки» (Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes та Weatherford) оголосили про припинення нових інвестицій у російських нафтогазовий ринок.
 
Сервісна компанія нафтогазового сектору Weatherford оголосила про свою позицію щодо діяльності у Росії. У компанії зазначили, що припинили постачання технологій та негайно призупинили будь-які нові інвестиції у Росію 24 лютого, одразу після російського вторгнення в Україну. За словами компанії, діючих спільних підприємств у Weatherford у Росії немає.
 
«Ми висловлюємо найглибші співчуття всім, хто постраждав від кризи в Україні, що продовжується, і щиро сподіваємося, що світ скоро буде відновлений… Ми будемо дотримуватися мінливого ландшафту санкцій і продовжуватимемо виконувати існуючі контрактні зобов’язання в рамках застосовних міжнародних законів і санкцій… Ми глибоко стурбовані кризою та закликаємо до якнайшвидшого дипломатичного та мирного врегулювання», – зазначив генеральний директор Weatherford Гіріш Саліграм.
 
Голова та головний виконавчий директор Baker Hughes Лоренцо Сімонеллі зазначив: «Криза в Україні викликає серйозне занепокоєння, і ми рішуче підтримуємо дипломатичне рішення. Ми засуджуємо насильство, і наші серця звернені до людей та сімей постраждалих».  «Здоров’я та безпека наших співробітників, клієнтів, партнерів та їхніх сімей завжди залишаються нашим головним пріоритетом. Ми постійно стежимо за ситуацією, і сьогоднішнє оголошення слідує за внутрішнім рішенням, прийнятим нашою радою директорів і доведеним до нашого керівництва раніше цього тижня. Ми, як і раніше, сповнені рішучості діяти у повній відповідності до міжнародних санкцій».
 
Генеральний директор Олів’є Ле Пеш Schlumberger заявив: «Ми з величезною тривогою спостерігаємо за ескалацією конфлікту в Україні», – заявив «Насамперед, ми глибоко зосереджені на здоров’ї, безпеці та захищеності наших співробітників, колег та їхніх сімей в Україні, Росії та у всьому регіоні».
 
У компанії додали, що оцінювали свою діяльність по мірі розвитку ситуації і вирішили негайно призупинити нові інвестиції. «Ми продовжуємо активно стежити за цією динамічною ситуацією та здійснюватимемо будь-яку існуючу діяльність у повній відповідності до застосовних міжнародних законів та санкцій», – йдеться у повідомленні.
 
У Halliburton зазначили, що декілька тижнів назад уже припинили всі поставки конкретних запчастин до Росії. Наразі Halliburton не має у Росії активних спільних підприємств.
 
«Війна в Україні нас дуже засмучує. У нас є співробітники як в Україні, так і в Росії, і конфлікт сильно впливає на наших співробітників, їхні сім’ї та близьких у всьому регіону», – сказав президент та головний виконавчий директор Halliburton Джефф Міллер. «З самого початку цього конфлікту ми приділяли першочергову увагу безпеці співробітників та дотриманню всіх відповідних санкцій».
 
Таким чином, усі нафтосервісні компанії «великої четвірки» (Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes та Weatherford) оголосили про припинення нових інвестицій у російських нафтогазовий ринок.