БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМіненерго на засіданні IEA в Парижі закликає західних партнерів зосередитися на 3-х напрямках протидії агресору в енергетиці

Міненерго на засіданні IEA в Парижі закликає західних партнерів зосередитися на 3-х напрямках протидії агресору в енергетиці

25 березня 2022
 
Міністр енергетики Герман Галущенко закликає західних партнерів зосередитися на трьох напрямках в протидії країні-агресору росії в енергетичному секторі. Йдеться про відновлення безпеки ядерних обʼєктів; обмеження залежності від російської нафти, газу та вугілля та стабілізацію енергетичних ринків.
 
Про це він сказав під час виступу на міністерському засіданні Міжнародного енергетичного агентства (IEA Ministerial Meeting), що відбулось сьогодні в Парижі.
 
«Необхідно запровадити санкції, такі як нафтове ембарго або заборона на російські продукти з вмістом CO2, щоб кроки, які ми робимо, сприяли досягненню цілей Європейського зеленого курсу та декарбонізації», – наголосив міністр.
 
«По-третє, надзвичайно важливо стабілізувати енергетичні ринки. У нас під рукою є різні інструменти: відкривати енергетичні ринки іншим трейдерам, допомагати ринку перебудовуватися, вводити додаткові податки на енергетичні надприбутки, відкривати запаси нафти. У свою чергу, Україна готова зробити свій внесок, запропонувавши наші підземні сховища газу та надлишок виробництва електроенергії для стабілізації цін», – зазначив Герман Галущенко.
 
Зокрема, Галущенко звернув увагу на те, що «зелена» трансформація, енергоефективність та декарбонізація можуть стати ключовими інструментами для протидії агресору в енергетиці.