БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниТендери УГВ на проведення 400 операцій з ГРП за 1,79 млрд грн відмінили

Тендери УГВ на проведення 400 операцій з ГРП за 1,79 млрд грн відмінили

5 квітня 2022
 
Два тендери АТ «Укргазвидобування» на замовлення послуг з 400 операцій ГРП на своїх родовищах, сукупною вартістю 1,79 млрд грн (з ПДВ) не відбулися через війну рф проти України Про це повідомляється в протоколі рішення про визнання торгів такими що не відбулися в системі Prozorro 31 березня.
 
Нагадаємо, зазначені тендери були оголошені 23 грудня 2021р:
 
 Надання послуг з ГРП обсягом 160 свердловино-операцій з очікуваною вартістю 599,5 млн грн.
 Надання послуг з ГРП обягом 240 свердловино-операцій з очікуваною вартістю 896,5 млн грн.
За даними технічних завдань обох тендерів, більшість родовищ в яких передбачені операції з ГРП. розташовані в східній частині України поблизу міста Полтава. Однак частина родовищ розташовані в Західній Україні. Рішення по кожній свердловині повинно було прийматися після детального аналізу та тестування.
 
В торгах обох тендерів брали участь 3 компанії: ТОВ «Сервіс Ойл» (Білорусь), ТОВ «Такром Укрїна» (Румунія) і ТОВ «Ріно Сервісес» (входить до групи «Еско-Північ»). По завершенню яких очікувала на рішення щодо перемоги білоруська - ТОВ «Сервіс Ойл». В протоколі тендерної комісії УГВ, задовольняють прохання начальника департаменту гідравлічного розриву пластів (ГРП), визнати зазначені тендери таким що не відбулися, відповідно до Закону у зв’язку із неможливістю його здійснення внаслідок дії непереборної сили. А саме, військової агресія рф проти України, що стала підставою введення воєнного стану із 24 лютого 2022 р і наразі продовженого до 26 квітня 2022р.
 
Відзначимо, Білорусь офіційно не бере участь у війні Росії проти України, званої агресором «спеціальною операцією». Водночас російські військові використовують територію Білорусі для транспортування солдатів і військової техніки, запуску ракет по території України.