БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЄвропарламент проголосував за повне та негайне ембарго на всі російські енергоносії

Європарламент проголосував за повне та негайне ембарго на всі російські енергоносії

7 квітня 2022
 
Депутати Європейського парламенту вимагають повного ембарго на імпорт російської нафти, вугілля, ядерного палива та природного газу. Відповідну резолюцію було прийнято на засіданні 7 квітня більшістю голосів, повідомляє прес-служба. Так, «за» проголосували 513 депутатів, проти – 22, утрималися – 19.
 
«Парламент висловлює обурення повідомленнями про звірства російських збройних сил і вимагає притягти до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів», - йдеться у повідомленні.
 
На думку парламенту, ці дії мають супроводжуватися планом забезпечення безпеки енергопостачання ЄС, а також стратегією «скасування санкцій у разі, якщо Росія зробить кроки для відновлення незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах та повністю виведе свої війська із території України».
 
Діючі санкцію мають бути повністю та ефективно реалізовані на всій території ЄС та міжнародними союзниками ЄС у пріоритетному порядку, наполягають депутати Європарламенту. Вони закликають лідерів ЄС виключити Росію з G20 та інших багатосторонніх організацій, таких як UNHRC, Інтерпол, Світова організація торгівлі, ЮНЕСКО та ін.
 
Щоб зробити санкції більш ефективними, парламент закликає виключити російські банки із системи SWIFT, заборонити всім судам, пов’язаним з Росією, заходити до територіальних вод ЄС та швартуватися в портах ЄС, а також здійснювати автомобільні вантажні перевезення з Росії та в Росію та Білорусь. Депутати також вимагають арешту «всіх активів, які належать російським чиновникам або олігархам, пов’язаним із режимом Путіна, їх довіреним особам та підставним особам, а також активам у Білорусі, пов’язаним із режимом Лукашенка».
 
Проте, чи дослухаються країни ЄС до заклику Європарламенту і введуть дійсно дієві санкції проти Росії невідомо.