БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкраїнський видобуток повністю покриває внутрішнє споживання газу

Український видобуток повністю покриває внутрішнє споживання газу

11 квітня 2022
 
Вперше з початку опалювального сезону український видобуток повністю покриває внутрішнє споживання природного газу, як свідчать розрахунки ExPro. Так, 8 квітня Україна спожила приблизно 43 млн куб м природного газу, на 32% менше, ніж напередодні, це найнижче значення з кінця вересня 2021р.
 
В той же час, видобуток складає близько 49,5 млн куб м, з яких 36,1 млн куб м – АТ «Укргазвидобування», а 13,4 млн куб м – решта компаній.
 
Український ринок залишається ізольованим від європейського. З початку квітня імпорт газу відсутній у зв’язку з тим, що ціни на газ в Україні значно нижче, ніж у Європі. Крім того, з початку березня експорт припинився.
 
8 квітня в українські ПСГ було закачано майже 20 млн куб м газу, в той час як відібрано близько 13,4 млн куб м. Таким чином, фактично було закачано у сховища понад 6 млн куб м газу. Станом на 8 квітня в українських ПГС зберігається 8,95 млрд куб м газу.
 
Український газовий ринок продовжує стабільно функціонувати не дивлячись на надзвичайно складні умови, спричинені війною, яку російські окупанти розпочали наприкінці лютого.