БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВеликобританія збільшить поставки транзитного газу до Європи

Великобританія збільшить поставки транзитного газу до Європи

15 квітня 2022
 
Великобританія планує збільшити обсяги поставок транзитного природного газу до Європи та стати новим газовим «мостом» для ЄС. Оператор National Grid прогнозує зростання експорту газу, оскільки континент намагається позбутися залежності від російського газу на фоні російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє The Telegraph.
 
Лондон планує на найближчі півроку наростити постачання газу газопроводами BBL і Interconnector, що пов’язують Великобританію з Нідерландами та Бельгією. За оцінкою National Grid, влітку експорт газу з Великобританії до Євросоюзу може становити 5,1 млрд куб м, що значно вище, ніж 0,7 млрд куб м минулого літа.
 
Газ Великобританія отримуватиме з видобутку у Північному морі, з Норвегії, а також з терміналів LNG. «Існує висока невизначеність щодо постачання російського газу влітку, і Європі, можливо, доведеться покладатися на LNG, у тому числі через ринок Великобританії та інтерконектори, щоб наповнити європейські ПСГ», - йдеться у щорічному літньому газовому прогнозі від National Grid.