БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЕкспорт російської нафти морем за тиждень впав на 25%

Експорт російської нафти морем за тиждень впав на 25%

20 квітня 2022
 
Експорт російської нафти минулого тижня знизився на 25% у всіх портах країни за тиждень, який закінчився 15 квітня, найбільше скоротилися потоки через Чорне море. Про це повідомляє Bloomberg.
 
Обсяги, які спрямовуються в Азію з портів на узбережжях Чорного моря, Балтії та Арктики, впали до найнижчого рівня за два місяці. Загалом 30 танкерів завантажили з російських експортних терміналів близько 21,8 млн барелів. Таким чином, середні морські потоки нафти становили 3,12 млн барелів на добу, що на 25% менше порівняно з попереднім тижнем.
 
За даними Bloomberg, за нинішніх ставок експортного мита на сиру нафту, такі тижневі поставки принесуть Кремлю близько $181 млн, що на $60 млн менше, ніж тижнем раніше. Хоча таке падіння експортних потоків є суттєвим, воно лише повертає їх до рівня березня, зауважує Bloomberg. Цифри також можуть коливатися залежно від погоди в портах.
 
Протягом тижня спостерігалося скорочення експорту нафти з усіх чотирьох експортних регіонів РФ. Так, поставки нафти Urals і Siberian Light з терміналів у Балтійському та Чорному морях скоротилися на 770 тис барелів на добу, або на 30%. При цьому, експорт з чорноморського порту Новоросійськ обвалився майже на 60%.
 
Обсяги поставок з трьох східних терміналів країни на узбережжі Тихого океану скоротилися на 205 тис барелів на добу, або на 17%. Вантажі з Мурманська, де переробляється нафта, вироблена вздовж арктичного узбережжя, також знизилися, і скоротилися на 57 тис барелів на добу, або на 15%.