БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниРосія зупинила поставки газу до Польщі

Росія зупинила поставки газу до Польщі

26 квітня 2022
Польська PGNiG отримала листа від російського «Газпрому» про припинення поставок газу
Польська компанія PGNiG 26 квітня отримала листа від російського «Газпрому» про повне припинення поставок природного газу за Ямальським контрактом з початку 27 квітня. Про це повідомляє пресслужба PGNiG.
 
PGNiG та Gaz-System повідомляють, що наразі всі поставки клієнтам здійснюються відповідно до їхніх потреб. Компанії стежать за ситуацією і готові до різних сценаріїв.
 
За словами компанії, на даний момент транспортна інфраструктура, якою керує Gaz-System, функціонує безперебійно. Поставки до системи не перериваються за допомогою інших входів та підземних сховищ газу, а ресурс передається споживачам відповідно до поточного попиту.
 
Завдяки реалізації урядової стратегії диверсифікації джерел газопостачання, PGNiG готовий отримувати газ з різних напрямків, в т. ч. через газові з’єднання на західному та південному кордоні та термінал LNG у Swinoujscie, який останнім часом нарощував кількість отриманих LNG-танкерів. Баланс доповнюється власним видобутком газу та запасами газу, накопиченими в підземних сховищах газу. Нині рівень заповнення ПСГ становить близько 80% і значно вище, ніж у відповідний період минулих років.
 
«Поставки російського газу можуть бути замінені на поставки з інших джерел», - зазначив міністр енергетичної безпеки Польщі Пйотр Наїмський.
 
Нагадаємо, декілька годин назад повідомлялося, що Росія припиняє поставки газу до Польщі, оскільки Польща відмовляється платити за газ у рублях.