БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниІмпорт LNG до Європи у 2022р зросте на 65% - до 145 млрд куб м, - Kpler

Імпорт LNG до Європи у 2022р зросте на 65% - до 145 млрд куб м, - Kpler

16 травня 2022
 
Імпорт LNG до Європи за підсумками 2022р зросте на 65% - до 145 млрд куб м, повідомляє аналітична компанія Кpler, додавши, що для досягнення
цілей ЄС щодо заповнення ПСГ знадобиться щонайменше 8 млрд куб м LNG щомісяця. За словами Kpler імпорт підтримає недавно оголошений план Єврокомісії
щодо припинення поставок російського газу після початку війни в Україні, частково за рахунок імпорту додаткових 50 млрд куб м LNG.
 
Крім того, близько 34 млрд куб м газу буде замінено за рахунок збільшення виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії, а також підвищення енергоефективності, щоб накопичити 80% ПСГ до 1 листопаду.
 
Kpler також прогнозує, що до кінця року Європа наростить потужності регазифікації на 13,6-15 млрд куб м у Німеччині, Нідерландах, Фінляндії та Естонії.
У компанії зазначають, що слабкий попит в Азії «залишає місце для Європи», щоб збільшити зростаючий попит на LNG, враховуючи карантинні обмеження у Китаю та зниження попиту у зв’язку з високими цінами,  більша частина росту за рахунок США.