БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкраїна планує знижувати споживання газу до рівня власного видобутку – глава Міненерго

Україна планує знижувати споживання газу до рівня власного видобутку – глава Міненерго

25 травня 2022
 
Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з в.о. тимчасового повіреного США у справах України Аланом Перселлом та директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джимом Хоупом.
 
Сторони обговорили поточну ситуацію в енергосекторі України, плани відновлення енергетичної інфраструктури та перспективи майбутнього розвитку енергетики.
 
За словами Галущенка, Україна має значний потенціал для експорту електроенергії в Європу.
 
"Зараз ми плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків внаслідок війни. З іншого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам у значній мірі замістити російський газ", - зазначив міністр.
 
Він також повідомив про намір України знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію. Цьому сприятиме залучення USAID до роботи з підготовки нових проєктів розбудови енергосектору, які мають розпочатись одразу після завершення війни.
 
"Герман Галущенко також наголосив на необхідності забезпечення ядерної безпеки та деокупації найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції, яка зараз захоплена російськими військами. Під час зустрічі сторони обговорили в тому числі питання санкцій проти росії у нафтогазовій сфері", - додали в Міненерго.