БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини11 із 12 угод про розподіл вуглеводневої продукції тимчасово припинили свою дію

11 із 12 угод про розподіл вуглеводневої продукції тимчасово припинили свою дію

31 травня 2022
11 із 12 угод про розподіл вуглеводневої продукції тимчасово припинили свою дію. Про це заявив Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах під час ІХ Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ 26.05.2022. Повідомляє NADRA.info із посиланням на офіційний реліз Держгеонадр. Захід відбувся у змішаному форматі у місті Львові за участі ключових гравців ринку.
 
Під час виступу очільник Служби розповів про Інвестиційний атлас надрокористувача. Каталог містить понад 500 підготовлених для винесення на аукціони пропозицій, 41 з них – це нафтогазоносні об’єкти, 18 ділянок вже пройшли погодження. 
 
Також Голова поінформував про діючі угоди про розподіл вуглеводневої продукції та закликав бізнес не припиняти роботу.
 
«З 12 угод, підписаних між Урядом і надрокористувачами, 11 перебувають у режимі форс-мажору – тимчасово припинили свою дію, – повідомив Роман Опімах. – Одна угода функціонує досить продуктивно. Мова йде про ділянку Угнівську, оператором якої є ТОВ «Велл Ко». Ділянка знаходиться у Львівській області. Третій місяць на обʼєкті здійснюється постійний видобуток газу і держава отримує свою частку через компанію «Газ України». Ми закликаємо по можливості слідувати таким шляхом – увійти в положення держави, продовжувати вести бізнес і намагатися підтримувати активність у індустрії».
 
В Держгеонадр нагадують, що спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України ще восени напрацювали зміни до чотирьох урядових постанов, відповідно до вимог часу до них були внесені пакетні зміни. Вони стосуються правил продовження дії спеціальних дозволів, заяв на отримання дозвільних документів, внесення змін, автоматичного розрахунку їх вартості та компенсаційної вартості державної геологічної інформації, а також процедури проведення електронних аукціонів.