БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниІнформація стосовно внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами

Інформація стосовно внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами

10 квітня 2015

На численні звернення надрокористувачів стосовно внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2015 № 615, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2015 № 42 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», Державна служба геології та надр України інформує.

Відповідно до пункту 10 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615 (далі - Порядок), орган з питань надання дозволу з метою раціонального та ефективного використання надр під час надання дозволу встановлює з урахуванням умов, перелічених у погодженнях органів, що зазначені у пункті 9 цього Порядку, особливі умови користування надрами.
 
Моніторинг на наукове супроводження передбачено особливими умовами спеціального дозволу на користування надрами та пунктом 5.3. Угоди про умови користування надрами, яка є невід'ємною частиною спеціального дозволу на користування надрами, що укладається між органом з питань надання дозволу і надрокористувачем, і містить програму робіт, яка оформляється як додаток.
 
Постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2015 № 42 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» виключено абзац 3 пункту 26 Порядку, тобто, норму якою передбачено моніторинг на наукове супроводження надрокористування скасовано.
 
Внесення змін до спеціального дозволу на користування надрами, угоди про умови користування надрами та програми робіт здійснюється відповідно до пункту 17 Порядку та вимог чинного законодавства України.
 
 
10 квітня 2015
Державна служба геології та надр України