БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкраїна й Польща домовилися поглибити співпрацю у галузі надрокористування

Україна й Польща домовилися поглибити співпрацю у галузі надрокористування

24 червня 2022
Державна служба геології та надр України та Польський геологічний інститут – Національний дослідний інститут 23 червня 2022 року у Варшаві підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю у сфері геології та мінеральних ресурсів. Про це повідомив голова Держгеонадр Роман Опімах на своїй сторінці у Facebook.
 
"Пріоритет у співробітництві надаватиметься діджиталізації вторинної геологічної інформації та налагодженню менеджменту первинної геоінформації за стандартами ЄС, регулюванню діяльності з геотермальними джерелами енергії", – зазначає Роман Опімах.
 
Співпраця також буде передбачати:
 
• проведення досліджень та робіт з геологічного вивчення надр;
• обмін досвідом щодо уніфікації законодавства у видобувному секторі;
• дослідження умов утилізації відходів та зберігання корисних субстанцій в геологічних структурах;
• аналіз кращих практик щодо збору, зберігання та відкритого доступу до геологічних даних;
• залучення експертів для проведення економічної оцінки (feasibility study) щодо перспектив розробки українських родовищ критичної сировини у рамках підготовки до "зеленого" переходу.
 
Документ ухвалено на п’ять років.
 
Також в ході візиту до Польщі Роман Опімах презентував партнерам актуальні інвестиційні (аукціонні) пропозиції в галузі надрокористування в Україні.
 
"Укладений меморандум сприятиме розвитку співробітництва у геологорозвідувальних роботах обох країн та прискорить залучення польських інвестицій у сферу видобутку корисних копалин на території України, що матиме важливе значення, зокрема, й у відбудові України", – повідомило посольство України в Польщі на своїй сторінці у Facebook.