БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ США очікують скорочення зростання видобутку сланцевої нафти

У США очікують скорочення зростання видобутку сланцевої нафти

14 квітня 2015
Сланцевий бум в США, через який видобуток нафти досяг рекордного обсягу за останні 40 років, слабшає. Видобуток нафти з твердих порід на великих родовищах в травні скоротиться на 57 тис. Барелів на добу. Управління з інформації в галузі енергетики (EIA) США прогнозує спад виробництва вперше з початку публікації подібних щомісячних звітів в 2013 році.
 
Аналітики Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc. і IHS Inc. очікують припинення зростання видобутку в США, принаймні на якийсь час, на тлі зниження вартості нафти майже до шестирічного мінімуму. Обвал котирувань вже призвів до припинення роботи половини бурових установок країни і скорочення тисяч робочих місць у галузі. Перерва в бурхливому зростанні виробництва нафти необхідна для скорочення надлишку сировини і стабілізації світових ринків, зазначає Goldman.
 
«Падіння зі скелі неминуче» через скорочення числа бурових, вважає голова нафтогазового відділу Frost & Sullivan LP Карл Леррі. «Питання в тому, наскільки стрімким буде це падіння. Якщо воно буде стрімким і глибоким, то можна очікувати значного стрибка цін », - додав він.
 
Видобуток нафти в США буде знижуватися на тлі збільшення обсягів нафтопереробки після завершення сезонного профілактичного ремонту на американських НПЗ, що також скоротить найсерйозніший з 1930 року надлишок пропозиції сировини.
 
Зниження запасів нафти в країні має полегшити ситуацію на ринку, що пережив обвал котирувань більш ніж на 50 доларів за барель з червня минулого року.
 
 
14 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua