БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниEDC готова виконати умови ФАС по угоді з Schlumberger

EDC готова виконати умови ФАС по угоді з Schlumberger

21 квітня 2015
Бурова компанія Eurasia Drilling Company (EDC) зі свого боку готова виконати умови ФАС по угоді з нафтосервісною компанією Schlumberger, питання в міжнародній компанії-партнері, - сказав РІА Новини генеральний виконавчий директор EDC Олександр Джапарідзе. «Ми звикли в країні працювати, нам які умови не передай, ми все одно будемо їх виконувати», - сказав він, відповідаючи на запитання РІА Новини про те, чи готова EDC виконати вимоги ФАС. «Для того, щоб операція відбулася, на неї повинні піти Schlumberger», - уточнив він.
 
Раніше в понеділок Федеральна антимонопольна служба (ФАС) внесла на розгляд урядової комісії з іноземних інвестицій матеріали по угоді Schlumberger і російської Eurasia Drilling Company. Наприкінці січня найбільша у світі нафтосервісна компанія Schlumberger повідомила, що домовилася про придбання 45,65% акцій EDC приблизно за 1,7 мільярда доларів, або 22 долара за акцію. Оборудкою зацікавилася ФАС. Вивчивши документи, відомство дійшло висновку, що з антимонопольної точки зору узгодження не потрібно, однак угода повинна бути схвалена урядовою комісією з іноземних інвестицій.
 
Наприкінці березня комісія обговорила угоду, сформулювавши пропозиції Schlumberger від імені уряду РФ, які потім обговорювалися з самою компанією і профільними відомствами. Представники ФАС повідомляли, що головною умовою для схвалення угоди владою РФ може стати згода Schlumberger в разі відходу з країни продати російським інвесторам всі активи, які знаходяться в РФ.
 
За матеріалами РИА Новости
 
 
21 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua