БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАТ «Укргазвидобування» запустило в роботу нову дотискуючу компресорну станцію (ДКС) на заході України

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу нову дотискуючу компресорну станцію (ДКС) на заході України

02.08.2022

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу нову дотискуючу компресорну станцію (ДКС) на заході України. Вона допоможе видобувати більше газу, забезпечити надійну роботу всього комплексу для безперебійного постачання палива в опалювальний сезон для українців, а також покращити якість блакитного палива.  На цьому наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко під час відкриття об’єкта в понеділок, 1 серпня 2022 року. Повідомляє прес-служба НАК.
 
«У цей, як каже Президент, найскладніший опалювальний сезон в історії України критично важливе завдання для нас – забезпечити для українців більше газу та більш надійне постачання. Замість цієї ДКС раніше використовувалась станція, побудована ще за радянських часів. Вона була неефективною та ненадійною. Зараз ми це змінили», – пояснив Юрій Вітренко.
 
Він також додав, що для будівництва станції використовували новітнє обладнання з високим ступенем автоматизації. Воно не лише енергоефективне, але й також дасть змогу зменшити вплив на довкілля внаслідок зменшення обсягів викидів.
 
Нова ДКС здатна готувати для передачі у газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування на заході України. Очистка газу на станції відбуватиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.
 
Газ на ДКС надходитиме із понад двох десятків свердловин. Робота нової станції дасть змогу отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат.
 
«Я щиро вдячний колективу, всім підрозділам Укргазвидобування та нашим партнерам, які були долучені до будівництва та пуску цього об’єкту. Ми починали роботи задовго до повномасштабної війни, а закінчувати довелося в її розпал.  Наш колектив продовжуватиме боротися за кожен кубометр українського газу, щоб мінімізувати втрати від війни», – сказав Олександр Романюк, т. в. о. Генерального директора АТ «Укргазвидобування».
 
Для того, щоб мінімізувати скорочення видобутку, яке сталося через військові дії на території Україні, Нафтогаз продовжує буріння нових свердловин та виконання сервісних операцій з інтенсифікації видобутку в безпечних регіонах. Зокрема, вчора було розпочато буріння нової розвідувальної свердловини на заході України. У разі її успішного спорудження, очікуваний приріст запасів вуглеводнів становитиме 150 млн куб. м газу.
 
«Через війну нам ще важливіше забезпечити збільшення видобутку там, де це можливо, там, де не тривають активні бойові дії, і забезпечити надійність роботи всієї системи. Тому навіть під час війни критично необхідно реалізовувати такі проекти. Що й роблять мої колеги з Нафтогазу та Укргазвидобування, з усіх філій, що зараз героїчно працюють над вирішенням основної задачі – забезпечення газом українців» , – зазначив Юрій Вітренко.