БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМіндовкілля висловляється за ухвалення в найближчому майбутньому законопроекту 4187-д. 

Міндовкілля висловляється за ухвалення в найближчому майбутньому законопроекту 4187-д. 

17.10.2022

Серед покращень регулювання галузі, закладених в законопроекті, який адвокатує Міндовкілля, Євгеній Федоренко звернув увагу на скасування «архаїчної процедуру введення в дію протоколів ДКЗ» і скорочення термінів отримання спецдозволів.

Крім того, заступник міністра Мінекології висловив сподівання на ухвалення в найближчому майбутньому законопроекту 4187-д. Серед покращень регулювання галузі, закладених в законопроекті, який адвокатує Міндовкілля, Євгеній Федоренко звернув увагу на скасування «архаїчної процедуру введення в дію протоколів ДКЗ» і скорочення термінів отримання спецдозволів. В результаті спецдозвіл можна буде отримати за 50 днів, а розпочати видобуток через 5 місяців.

Читати ЗП: ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70117 )

Своєю чергою, Голова Комітету надрокористування Європейської Бізнес Асоціації, директор з розвитку Геологічної інвестиційної групи Дмитро Кащук нагадав, що надрокристування – це галузь із горизонтом планування від 10 років, і бізнесу неможливо спокійно, ефективно працювати в умовах постійної зміни правил гри на рівні постанов Кабінету Міністрів України.

«Ручний підхід до регулювання надрокористування має відійти в минуле. Натомість стабільність регулювання галузі піде на користь усім. Якщо вдасться хоча б ухвалити 4187-д, ми забудемо про зміни до 615-ї і 993-ї постанов КМУ. Все буде закріплено в Законі, який вже не можна буде змінювати за чиєюсь забаганкою кожного тижня», – відзначив Дмитро Кащук.