БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКомітет з природокористування рекомендував голосування Проєкт Закону № 4187д до другого читання

Комітет з природокористування рекомендував голосування Проєкт Закону № 4187д до другого читання

25.11.2022

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування було розглянуто Проєкт Закону № 4187д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами" та рекомендовано його до голосування у другому читанні. Про це пише на сторінці фейсбук Артем Петренко, голова АГКУ. 

За його словами, Асоціація газовидобувних компаній України разом із Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Державна служба геології та надр України, народними депутатами та експертами галузі брала активну участь у доопрацюванні законопроєкту, який є надзвичайно важливим для сфери надрокористування.

Нагадаємо, документ передбачає комплексну реформу надрокористування, лібералізацію обігу спецдозволів, модернізацію проведення електронних аукціонів, спрощення та пришвидшення отримання спецдозволів, оцінку запасів корисних копалин за міжнародними стандартами та забезпечення ефективного використання українських надр.

Артем Петренко говорить: "Висловлюю щиру вдячність Олег Бондаренко Павел Якименко Руслан Стрілець Yevhenii Fedorenko Roman Opimakh та профільним експертам за багатогодинну кропітку роботу над законопроєктом та включенням конструктивних пропозицій Асоціації до фінальної редакції до другого читання.

Я переконаний, що масштабна дерегуляція стане ключовим фактором розвитку українського надрокористування та залучення іноземних інвестицій задля повоєнного відновлення України.

Очікуємо на оперативне голосування у парламенті Проєкту Закону № 4187д.

Працюємо задля зміцнення енергобезпеки України!