БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини"Укргазвидобування" вивело сім проектів з договору з "Карпатигазом"

"Укргазвидобування" вивело сім проектів з договору з "Карпатигазом"

21 травня 2015
Державне ПАТ "Укргазвидобування" вивело сім інвестиційних програм по договору про спільну діяльність з ТОВ "Карпатигаз" щодо розробки, інтенсифікації та введення в експлуатацію свердловин. Причиною скорочення інвестиційних програм стало невиконання в повній мірі "Карпатигазом" інвестиційних зобов’язань за рядом проектів, повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".
 
Зокрема, з договору про спільну діяльність виведено Залужанське, Тимофіївське, Куличихинське та Шебелинське родовища.
 
Згідно поправкою №7 до договору, комплексною розробкою Залужанського родовища та збільшенням обсягів видобутку на Шебелинському, Тимофіївському та Куличихинському родовищах державна компанія займатиметься самостійно.
 
Крім того, "Укргазвидобування також має намір самостійно провести дорозвідку глибокозалягаючих горизонтів Кобзівського, Західно-Солохівського, Комишнянсткого, Опішнянського, Краснокутського газоконденсатних родовищ, нафтових покладів Зачепилівського родовища, виявлення техногенних покладів вуглеводнів та їх вивчення в межах Шебелинського родовища. До державної компанії також переходить видобуток нафти з менілітових покладів Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища.
 
"Дані інвестиційні проекти будуть включені до плану реалізації на 2016-2017 роки за рахунок власних інвестицій ПАТ "Укргазвидобування", – зазначається у повідомленні.
 
Водночас, за даними компанії, після внесення поправки №7 до договору про спільну діяльність з ТОВ "Карпатигаз" продовжують діяти 15 інвестиційних програм на суму 3 млрд грн, а внесені зміни до договору не передбачають жодного розширення спільної діяльності.
 
Нагадаємо, власником "Карпатигазу" є шведська Misen Energy, частина акцій якої вільно торгуються на Стокгольмській біржі, ще близько 80% належить офшорним компаніям, які пов'язують з Дмитром Фірташем. Водночас, як структури Фірташа, так і Misen Energy спростовують такий зв'язок.
 
 
 
21 травня 2015
INSIDER