БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПро розвиток мінерально-сировинної бази, - звіт Держгеонадр

Про розвиток мінерально-сировинної бази, - звіт Держгеонадр

01.04.2023

Держгеонадра разом з народними депутатами було підготовлено законопроекти, які мають актуалізувати загальнодержавну програму розвитку мінерально-сировинної бази (МСБ) до 2030 р., а також дозволять по завершенню війни створити джерела фінансування для сталого розвитку галузі», – прогнозує Роман Опімах.

На сьогодні існує дві ініціативи щодо розвитку МСБ:

«Перша передбачає внесення змін безпосередньо в Державну програму розвитку МСБ: фактично, актуалізація її даних, визначення, що таке стратегічна сировина, певним функціоналом Кабінету Міністрів систематизація роботи, з точки зору розробки стратегічних (в першу чергу) корисних копалин – що наразі є найбільш актуальною темою, особливо на міжнародній арені.

З точки зору фінансування… відповідний законопроект був розроблений, він передбачає виділення, стабільне відщеплення частини ренти, частини з оплати геологічної інформації, і низки інших податків, які ішли би на спецфонд і могли би в подальшому використовуватися Держгеонадр та підпорядкованими ДП і не тільки – для реалізації завдань, які закладені Загальнодержавною програмою розвитку МСБ.

Зрозуміло, що зараз, особливо у війну – ніхто цих коштів не виділить. Тому ми говоримо про це як пріоритет післявоєнний», – уточнив Роман Опімах.

https://nadra.info/2023/04/record-sales-military-restrictions-digitization-roman-opimakh-reported-for-2022/