БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укрнафта» готує проєкти угод для потенційних інвесторів з розробки нафтогазових родовищ

«Укрнафта» готує проєкти угод для потенційних інвесторів з розробки нафтогазових родовищ

10.04.2023

ПАТ «Укрнафта» запрошує потенційних інвесторів до співпраці з розробки нафтогазових родовищ компанії. Про це повідомляє генеральний директор «Укрнафти» Сергій Корецький.

За словами Корецького, в останні роки показник видобутку нафти та українського газу компанії знижувався. З недофінансуванням та на застарілому обладнанні вдавалося частково стримувати природні темпи падіння видобутку, а приросту не було.

«Наразі зростання видобутку - амбіційна задача, в основі якої серйозна планомірна робота, що потребує часу, значних інвестицій та партнерів, які допоможуть впроваджувати сучасні технології», - каже Корецький.

«Укрнафта» готує проєкти угод для потенційних інвесторів. Йдеться про контракти за кращими світовими практиками та з урахуванням норм українського законодавства, зокрема це угода про розподіл продукції (PSA, Product Sharing Agreement) та угода з надання послуг з ризиком (RSA, Risk Service Agreement).

У компанії створили Virtual Data Room, де кожна компанія, що хоче вкласти гроші у розвідку та розробку родовищ «Укрнафти», зможе отримати вичерпну геолого-промислову інформацію про запропоновані родовища. Після завершення формування пакету підготовчих документів «Укрнафта» оголосить відкритий конкурс для інвесторів, які пройшли процедуру «комплайнс», на спільні проекти з розвідки та розробки родовищ.