БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДиректору «Сервіс Ойл» «Белоруснафти» повідомлено про підозру в несплаті 60 млн грн податків

Директору «Сервіс Ойл» «Белоруснафти» повідомлено про підозру в несплаті 60 млн грн податків

12.04.2023

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину Республіки Білорусь - директору підприємства-резидента Білорусі в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету 60 млн грн.

За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. Ймовірно, йдеться про ТОВ «Сервіс Ойл», що є дочірнім підприємством білоруської «Белоруснафта».

Українські правоохоронці досліджували діяльність вказаної компанії в частині можливого сприяння рф під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.

Слідство встановило, що період 2017-2020рр підконтрольна компанія перерахувала на рахунки «Бєлоруснафта» понад 400 млн грн за оренду обладнання для видобутку вуглеводнів. Тим не менше, директор підприємства свідомо зазначав завідомо неправдиві відомості щодо сум податків. В результаті цього до держбюджету не надійшло понад 60 млн грн.

На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі заподіяних збитків.

Як повідомляло ExPro, судом було арештовано та передано до АРМА активи «Сервіс Ойл» на суму близько 4 млрд грн. ТОВ «Нафтогазенергія», що входить у ДТЕК, перемогло в конкурсному відборі управителів арештованих активів ТОВ «Сервіс Ойл».