БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ запустило дві нові свердловини зі спільним дебітом 300 тис куб м газу на добу

УГВ запустило дві нові свердловини зі спільним дебітом 300 тис куб м газу на добу

26.04.2023

АТ «Укргазвидобування» (УГВ), що є частиною Групи Нафтогаз, за останній місяць запустило дві нові експлуатаційні свердловини на одному з найбільших родовищ на Сході України, які сукупно дали понад 300 тис куб м добового видобутку компанії. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

«Цьому родовищу вже понад 50 років, але завдяки новим свердловинам нам вдалося не лише зупинити падіння видобутку, а й досягти зростання виробничих показників. Родовище все ще має поклади з високим залишковим потенціалом. Щоб розкрити всі його можливості, фахівці «Укргазвидобування» наразі ведуть буріння та освоєння ще 10 експлуатаційних свердловин», – повідомив Чернишов.

У компанії також зазначили, що завдяки проведеним сучасним сейсмічним дослідженням відновлено дорозвідку родовища. Це дає можливість наростити розвідані запаси вуглеводнів. З цією метою запроектовано 5 нових пошуково-розвідувальних свердловин, перша з яких вже буриться.

Очільник УГВ Толмачев зазначив, що для виконання поставлених на 2023р цілей з нарощення видобутку «Нафтогаз» збільшує обсяги буріння на родовищах, де це обґрунтовано геологічними умовами та техніко-економічними розрахунками.

Програму буріння на 2023р на зазначеному родовищі розробили фахівці УкрНДІгазу, департаменту розробки АТ «Укргазвидобування» та ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Обидві свердловини пробурило Хрестищенське відділення бурових робіт БУ «Укрбургаз», а операцію гідророзриву на одній із свердловин виконали фахівці УГВ-Сервісу.