БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ забезпечить 13,5 млрд куб м видобутку газу за підсумками 2023р

УГВ забезпечить 13,5 млрд куб м видобутку газу за підсумками 2023р

31.05.2023

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, за підсумками 2023р має забезпечити видобуток товарного газу у обсязі близько 13,5 млрд куб м. Про це повідомив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

За словами Чернишова, основна мета «Нафтогазу» на наступний опалювальний сезон – відмовитися від імпорту газу та пройти зиму на власних енергоносіях. За словами очільника компанії, для цього потрібно створити необхідні резерви.

Більшу частину резервів - до 13,5 млрд – має забезпечити саме «Укргазвидобування». Решту очікується отримати від приватних видобувних компаній. Експорт природного газу українського видобутку в умовах війни залишається заборонений.

«Це, можливо, непопулярне, але виправдане рішення: спочатку ми маємо бути впевнені у тому, що накопичили достатньо газу для власних потреб», – пояснив очільник Групи Нафтогаз.

Він також додав, що за дієвого ринку, приватним видобувникам не має бути важливим, є експорт чи ні: «вони можуть бути впевнені у тому, що продадуть свій ресурс всередині країни за конкурентними цінами».

Як повідомляло ExPro, «Нафтогаз» за місяць придбав майже 400 млн куб м українського газу на біржі.