БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМикола Злочевський передав ЗСУ 805,5 млн грн – САП

Микола Злочевський передав ЗСУ 805,5 млн грн – САП

02.08.2023

За фактом спроби передачі рекордного хабара керівництву антикорупційних органів було проведено досудове розслідування по двом кримінальним провадженням. Перше стосувалося учасників, що безпосередньо займалися організацією передачі неправомірної вигоди. Друге - безпосередньо колишнього міністра екології, від імені якого була спроба передати рекордний хабар.

У межах розгляду двох кримінальних проваджень на потреби ЗСУ було передано 805,5 млн грн, повідомляє САП. Кошти були направлені на:

174,1 млн грн – на Сили Спеціальних операцій Збройних Сил України;

600 млн грн – на проект «Армія Дронів» від UNITED 24;

31,4 млн грн – на допомогу ЗСУ через рахунок НБУ.

Колегія суддів ВАКС 1 серпня 2023р затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським.

Враховуючи, що Злочевський повністю визнав свою винуватість в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, відсутність матеріальної шкоди внаслідок правопорушення, а також наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого судового провадження та донати на ЗСУ, прокурор САП уклав угоду про визнання винуватості.

За вироком суду Злочевському призначено узгоджене основне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Микола Злочевський передав ЗСУ 805,5 млн грн – САП