БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини"Укргазвидобування" наростило добовий видобуток на новому родовищі

"Укргазвидобування" наростило добовий видобуток на новому родовищі

21.09.2023

"Після підтвердження наявності у надрах значних запасів газу було розроблено програму інтенсивного освоєння родовища. Ми пробурили нові свердловини та облаштували необхідну інфраструктуру, яка вже нині дозволяє видобувати значний обсяг блакитного палива і транспортувати його в газотранспортну систему України", – зазначив т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олег Толмачев.

Він додав, що це ще одна складова плану компанії з нарощення видобутку природного газу.

У реалізації проєкту з видобутку газу беруть участь понад 250 працівників з усіх 11-ти структурних підрозділів "Укргазвидобування" та близько 80 одиниць спеціальної техніки, повідомили у компанії.

Як повідомляла "Українська енергетика", з початку 2023 року станом на 1 серпня "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію після буріння 44 нових газових свердловини: чотири – з дебітом понад 300 тис. куб. м на добу; 13 – з дебітом понад 100 тис. куб. м на добу.

"Укргазвидобування" з початку 2023 року збільшило добовий видобуток товарного газу, тобто переданого для реалізації споживачам, на 3,31 млн куб. м. Це найвищий показник з червня 2020 року. Таких показників УГВ досягло завдяки введенню в експлуатацію з початку року 54 нових газових свердловин та збільшенню кількості сервісних операцій.

"Укргазвидобування" у поточному році має наміри збільшити видобуток газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд куб. м, що перевищує навіть показник довоєнного 2021 року, коли було видобуто 12,9 млрд куб м.