БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМи збільшили власний видобуток на 7-8% у 2023р, тому краще готові до зими - голова Нафтогазу

Ми збільшили власний видобуток на 7-8% у 2023р, тому краще готові до зими - голова Нафтогазу

28.09.2023

«У 2023р ми збільшили власний видобуток газу на 7-8%, а тому підготовлені до цієї зими краще, ніж торік», — повідомив Олексій Чернишов для Newsweek. 

Росія не лише планує, вона вже почала обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, але ми винесли уроки попередньої зими та стали сильнішими. Про це розповів очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов у інтерв'ю для NewsWeek.

«Ми очікуємо, що росія продовжить здійснювати ракетні удари та атаки безпілотників по наших енергетичних та інфраструктурних об'єктах. Їхнє завдання – позбавити українців базових послуг опалення, газопостачання, електропостачання тощо. Однак українці стоять міцно», — зазначив Олексій Чернишов.

Готуючись до зими, Група Нафтогаз достроково наповнила свої підземні сховища газу необхідним об’ємом палива — до 14,7 млрд куб м А до 1 листопада планується заповнити сховища на рівні 16 млрд куб м.

«Цього року ми збільшили видобуток газу на 7-8%, у нас є рекордна кількість нових свердловин. Впевнений, що Україна здатна забезпечувати себе газом власного видобутку. Цього опалювального сезону ми не плануємо імпортувати газ, адже здатні самі задовольнити свої потреби», — підкреслив Олексій Чернишов.

У перспективі Україна не лише відмовиться від імпорту газу, а й стане «power bank-ом» для всієї Європи. Зокрема, за словами очільника Групи Нафтогаз, після Перемоги Україна зможе стати експортером і продавати власні ресурси ЄС, однак для цього потрібна буде допомога.

«Будь-який видобуток газу, будь-яке виробництво енергії з використанням викопного палива чи будь-якого іншого вимагатиме значних інвестицій», — повідомив Олексій Чернишов.