БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Такром» проведе 25 ГРП на родовищах «Укргазвидобування» до кінця вересня 2024р

«Такром» проведе 25 ГРП на родовищах «Укргазвидобування» до кінця вересня 2024р

27.02.2024

ТОВ «Такром Україна» подало найкращу пропозицію в тендері АТ «Укргазвидобування» на проведення 25 операцій з гідравлічного розриву пласта (ГРП) і очікує підписання угоди вартістю 160,785 млн грн (з ПДВ). Місце проведення: свердловини УГВ в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Строк надання послуг – до 30 вересня 2024р.

Нагадаємо, на початку лютого УГВ оголосило тендер на проведення 50 ГРП на власних свердловинах. Тендер складався з двох лотів, по 25 операцій ГРП у кожному. Проте, через відсутність пропозицій, УГВ скасувало проведення аукціону по другому лоту.

Перед початком проведення ГРП, «Такром Україна» має надати для «Укргазвидобування» підтвердження наявності справної станції управління процесом ГРП, блендера для приготування рідин, гідратаційної установки, пропантовоза, техніки для завезення і нагрівання рідини гідророзриву, техніки для фільтрування води, насосних агрегатів та комплекту нагнітальних ліній низького і високого тиску. Як зазначило УГВ в тендерній документації, більшість операцій буде проведено в газових і газоконденсатних свердловинах з глибиною від 1 000 до 6 000 м, а також температурою від 30 до 140 °С.

Згідно тендерної документації, «Такром Україна» має провести інформаційний міні ГРП, роботи із закачування пропанту та рідин ГРП, операції з підтримання затрубного тиску. Після завершення робіт, компанія перевезе відходи, які утворилися в результаті проведення ГРП, до місця зберігання або видалення.

«Укргазвидобування» у травні 2023р уклало договір з «Такром Україна» на проведення 100 операцій ГРП на свердловинах компанії після того, як «Такром» переміг на аукціоні на Prozorro.

Нагадаємо, «Такром Україна» у лютому також перемогло у тендері ПАТ «Укрнафта» на проведення 35 операцій ГРП на свердловинах компанії на суму майже 161 млн грн (з ПДВ).