БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСуд зобов’язав Держгеонадра розглянути заяву УНБ про видачу спецдозволу на Сахалінське родовище

Суд зобов’язав Держгеонадра розглянути заяву УНБ про видачу спецдозволу на Сахалінське родовище

28.02.2024

Київський окружний адміністративний суд зобов’язав Державну службу геології та надр розглянути заяву ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» про видачу спецдозволу на видобування газу на Сахалінському родовищі. Про це повідомляє пресслужба УНБ з посиланням на виконавчий лист суду від 9 лютого 2024р.

Також Держгеонадра зобов’язано розглянути заяву щодо укладення з «Укрнафтобурінням» угоди про умови користування надрами.

В УНБ зазначають, що 27 лютого 2024р судовий документ набрав законної сили, тому заява має бути розглянута Держгеонадра невідкладно, у встановленні законодавством строки.

Нагадаємо, з початку грудня 2023р видобуток на Сахалінському родовищі зупинено після ухвалення постанови Шостим апеляційним адміністративним судом.

Як повідомляло ExPro, видобуток газу в Україні скоротився на 3% після зупинки видобутку «Укрнафтобуріння». За даними ExPro, «Укрнафтобуріння» в останні місяці до зупинки видобутку видобувало близько 45 млн куб м природного газу на місяць та входило у топ-3 приватних видобувних компаній України.