БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСахалінське родовище. УНБ викликає Держгеонадра до суду в справі про зупинку видобутку

Сахалінське родовище. УНБ викликає Держгеонадра до суду в справі про зупинку видобутку

19.06.2024

Шостий апеляційний адміністративний суд (ШААС) викликав представника Державної служби геології та надр України для участі в судовому засіданні у справі про скасування спецдозволів на видобуток Сахалінського родовища.

Колегія суддів ухвалила визнати явку в судове засідання для представника Держгеонадр обов'язковою. Наступне засідання пройде у четвер 20 червня 2024р.

Третьою стороною було залучене Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, 28 листопада 2023р постановою ШААС було задоволено заяву Держгеонадр та анульовано спецдозвіл ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» на Сахалінське родовище. В Держгеонадрах пояснили, що розпочали судовий процес через лист від ДБР.

Водночас, у ДБР на звернення народного депутата Олексія Кучеренка зазначили, що у листі ДБР не було вимоги зупинки дії спецдозволу.

«Але як «раптом» зʼясувалося в листі цієї вимоги не було в природі, про що й сповістило ДБР. І тепер, через півроку бездіяльності та шалених втрат державних інтересів, робиться спроба поновити дію цієї ліцензії», написав нардеп. - «Дії Голови Держгеонадра Опімаха взагалі аналізу не піддаються та мають бути оцінені по всій суворості законів воєнного часу».

Як пише НафтоРинок з посиланням на Офіс Омбудсмана, Кабмін може найближчим часом звільнити голову Держгеонадр Романа Опімаха через невиконання рішень суду.

Нагадаємо, «Укрнафтобуріння» у травні 2018р доєдналася до Асоціації газовидобувних компаній України, де виконавчим директором був Роман Опімах.