БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСергій Лагно призначений в.о. генерального директора «Укргазвидобування»

Сергій Лагно призначений в.о. генерального директора «Укргазвидобування»

26.06.2024

25 червня 2024р на засідання Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» було прийнято рішення звільнити т.в.о. генерального директора АТ «Укргазвидобування» Олега Толмачева, повідомили ExPro джерела в держкомпанії. Новим керівником УГВ було призначено Сергія Лагно.

За словами співрозмовника ExPro, який знайомий зі справою, формальною причиною звільнення Олега Толмачева стали сімейні обставини, Толмачев у травні одружився. Проте, за словами кількох співрозмовників, ймовірно, справжні причини звільнення Толмачева, це незадовільні результати роботи «Укргазвидобування».

Олег Толамчев з’явився в структурі НАК «Нафтогаз Україна» у лютому 2021р, коли був призначений заступником Олександра Романюка директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування». Як повідомляв Олександр Романюк, рекрутери шукали іноземного фахівця на керівну посаду в «Укргазвидобування». З кількох тисяч розглянутих резюме зупинилися на Олегу Толмачові, який на той час якраз був без роботи. Олег Толмачев отримав вищу освіту в університеті штату Оклахома, США, за фахом нафтова інженерія. Потім працював у таких газодобувних компаніях у США, як BP America, Chesapeake Energy, EnCana Oil & Gas USA, Eclipse Resources і Montage Resources. За непідтвердженими даними Олег Толмачев має білоруське походження.

31 березня 2022р Олег Толмачев був призначений директором дивізіону «Розвідка та видобування» замість Олександра Романюка.

У січні 2023р Толмачева призначено в.о. генерального директора АТ «Укргазвидобування», у цьому статусі він працював майже півтора роки. В інтерв'ю ExPro у лютому 2024р Олег Талмачев казав про покращення операційної ефективністі з буріння. «Ми суттєво підвищили рівень проходки: у довоєнному 2021 році проходка була на рівні 210 тис м, а у 2023 році 326 тис м», розповідав він.

Сергій Лагно – виходець зі структури «Укргазвидобування», пропрацював на різних посадах майже два десятки років. Кар’єру починав диспетчером на одному з підприємств «Полтавагазвидобування», останні роки працював в Київському офісі УГВ, був директором з видобутку та на посаді головного інженера. «Позитивна новина в змінах керівника – це те що взято «технаря», людину, яка з середини знає процеси видобутку, що задовільнило НР, зокрема голову – Ентоні Маріно», - стверджує джерело. Офіційне представлення Лагно планується на п'ятницю 28 червня.