БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра поновила дію трьох зупинених спецдозволів Smart Energy

Держгеонадра поновила дію трьох зупинених спецдозволів Smart Energy

27.06.2024

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) поновила дію трьох спецдозволів на видобуток природного газу компаній Групи Smart Energy. Про це повідомляється у наказі Держгеонадр №293 від 26 червня 2024р.

Йдеться про Островерхівське родовище (природний газ, конденсат, супутні компоненти) у Харківській області ПрАТ «Укргазвидобуток», Васищівське родовище (природний газ) у Харківській області ТОВ «Пром-Енерго Продукт» та Свистунівсько-Червонолуцьке родовище (природний газ) у Полтавській області ТОВ Аркона Газ-Енергія».

Нагадаємо, Держгеонадра у квітні-травні 2023р зупинили дію трьох спецдозволів компаній Групи Smart Energy, оскільки СБУ вважали, що бенефіціарним власником компаній залишався проросійський ексдепутат Вадим Новинський, проти якого введені санкції.

За даними Smart Energy, від початку зупинки дії спецдозволу до 1 червня 2024р компанія недовидобула 194 млн куб м природного газу внаслідок зупинки дії спецдозволів.

Наказ щодо поновлення дії спецдозволів було прийнято після указу президента від 24 червня 2024р про зміни до санкцій, введених щодо Новинського.