БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра відновила спецдозвіл «Укрнафтобуріння» на Сахалінське родовище

Держгеонадра відновила спецдозвіл «Укрнафтобуріння» на Сахалінське родовище

07.08.2024

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) відновила дію спеціального дозволу на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища №6349, виданого ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» (УНБ). Держгеонадра новим рішенням №358 від 7 серпня скасувала наказ від 04.12.2023р № 621, яким було анульовано спецдозвіл УНБ.

Нагадаємо, 6 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив УНБ відновити видобуток природного газу та рідких вуглеводнів на Сахалінському родовищі у Харківській області.

Апеляційний суд ухвалив постанову, згідно якої анулювання спецдозволу було скасовано за нововиявленими обставинами та зобов’язав Держгеонадра скасувати рішення щодо анулювання спецдозволу.

Очікується, що «Укрнафтобуріння» найближчим часом зможе відновити видобуток на Сахалінському родовищі.

Нагадаємо, «Укрнафтобуріння» з 1 грудня 2023р повністю зупинила видобуток на Сахалінському родовищі на виконання рішення суду за позовом Держгеонадр щодо анулювання дії спецдозволу компанії.

Як повідомляло ExPro, видобуток газу в Україні скоротився на 3% після зупинки видобутку «Укрнафтобуріння». За даними ExPro, «Укрнафтобуріння» в останні місяці до зупинки видобутку видобувало близько 45 млн куб м природного газу на місяць та входило у топ-3 приватних видобувних компаній України.

У липні 2023р Кабмін за пропозицією АРМА передав корпоративні права «Укрнафтобуріння» в управління ПАТ «Укрнафта».