БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укрнафтобуріння» відновило видобуток природного газу на Сахалінському родовищі

«Укрнафтобуріння» відновило видобуток природного газу на Сахалінському родовищі

14.08.2024

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» поступово відновлює видобуток природного газу на Сахалінському родовищі, повідомили джерела ExPro на ринку. Так, 10 серпня компанія видобула близько 1,39 млн куб м природного газу, як свідчать дані ExPro.

За інформацією самої компанії, перед зупинкою видобутку на початку грудня 2023р, «Укрнафтобуріння» видобувало 1,56 млн куб м природного газу на добу на Сахалінському родовищі. Загальний видобуток природного газу в Україні за рахунок відновлення видобутку «Укрнафтобуріння» 10 серпня зріс вище 53 млн куб м на добу, вперше з кінця листопада 2023р.

Нагадаємо, Держгеонадра відновила дію спеціального дозволу на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища №6349, виданого УНБ. Держгеонадра новим рішенням №358 від 7 серпня скасувала наказ від 04.12.2023р № 621, яким було анульовано спецдозвіл УНБ. Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив постанову, згідно якої анулювання спецдозволу було скасовано за нововиявленими обставинами.

«Укрнафтобуріння» з 1 грудня 2023р повністю зупинила видобуток на Сахалінському родовищі на виконання рішення суду за позовом Держгеонадр щодо анулювання дії спецдозволу компанії.

Як повідомляло ExPro, видобуток газу в Україні скоротився на 3% після зупинки видобутку «Укрнафтобуріння». За даними ExPro, «Укрнафтобуріння» в останні місяці до зупинки видобутку видобувало близько 45 млн куб м природного газу на місяць та входило у топ-3 приватних видобувних компаній України.

У липні 2023р Кабмін за пропозицією АРМА передав корпоративні права «Укрнафтобуріння» в управління ПАТ «Укрнафта».