БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУряд підготував для надання 54 ділянки надр, критичних для ЄС

Уряд підготував для надання 54 ділянки надр, критичних для ЄС

10.09.2024

Захід відбувся в Парижі за участі представників з Міжнародного енергетичного агентства, Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, McKinsey & Company, експертів та представників урядових організацій із України, Франції та США. Організаторами заходу стали аналітичний центр DiXi Group. Роман Опімах взяв участь у заході онлайн. Він також повідомив, що оператори 15 заліцензованих об’єктів в Україні відкриті до партнерства за принципом farm-in для видобутку і збагачення сировини».

«Україна має фундаментальний економічний потенціал у секторі критичної сировини, що може вирішити європейські та глобальні виклики її постачання», – повідомив Голова Держгеонадр Роман Опімах.

Метою заходу стало обговорення міжнародного досвіду, визначення структури й основних елементів стратегії розвитку сектору критичних корисних копалин України.

Ключовими питаннями обговорення стали можливості спрощення залучення інвестицій, впровадження сучасних цифрових рішень для доступу до геологічної інформації, можливості фінансування проєктів і практичні наступні кроки для створення документу. 

Розробка української стратегії розвитку критичних мінералів буде базуватись на найкращих міжнародних практиках з урахуванням викликів постачання сировини та на загальноєвропейських підходах підтримки стратегічних проєктів. Наступним кроком стане робота над створенням дорожньої карти для розробки стратегії та формування робочої групи.