БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Євро-Промпостач» придбала Криницьку площу (Львівщина) за 108,63 млн грн

«Євро-Промпостач» придбала Криницьку площу (Львівщина) за 108,63 млн грн

24.09.2024

ТзОВ «Євро-Промпостач» 24 вересня на аукціоні Державної служби геології та надр України придбала спеціальний дозвіл на користування Криницької площі (за виключенням ділянки перетину із Більче-Волицько-Угерським газосховищем (горизонт XVI, в інтервалі глибин 800-1130 м)) у Львівській області за ціною 108,632 млн грн (без ПДВ). Про це свідчать результати аукціону, передає ExPro.

Стартова вартість площі становила 5,94 млн грн (без ПДВ). Таким чином, кінцева вартість площі зросла у 18 разів. За лот змагалися 4 учасники: «Євро-Промпостач», АТ «Укргазвидобування», ТОВ «Стрийнафтогаз» та ТОВ «Надрагазвидобування». «Євро-Промпостач» запропонувала найкращу ціну, обійшовши найближчого конкурента (УГВ) на 50 тис. грн. Термін дії спецдозволу – 20 років. Площа ділянки – 20,63 кв. км.

Геолого-геофізичне вивчення Криницької площі, щодо перспектив нафтогазоносності, розпочалось ще в 40‒50-х роках минулого століття, коли територія Передкарпатського прогину була охоплена планомірними цільовими регіональними геофізичними зйомками та структурно-пошуковим бурінням.

Необхідно провести роботи з геологічного вивчення надр Криницької площі, здійснити вивчення перспективних продуктивних покладів вуглеводнів, провести дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням вуглеводнів з метою отримання даних для проведення геолого-економічної оцінки площі та визначення її промислового значення та, у разі отримання позитивних результатів і відкриття родовища, ввести його в експлуатацію.

ТзОВ «Євро-Промпостач», згідно даних YouControl, зареєстрована у березні 2023 р. у місті Болехів (Івано-Франківська обл.). Керівник та засновник – Арсен Веклин.

Загалом, Держгеонадра 24 вересня пропонувала до продажу 11 нафтогазових ліцензій. 6 аукціонів не відбулися через відсутність пропозицій зі сторони покупців.

Нагадаємо, на попередніх аукціонах у листопаді 2022 р. ДТЕК придбала спецдозвіл на Майорівську площу за рекордні 1,1 млрд грн. Крім того, на тих аукціонах ДТЕК також придбала спецдозвіл на Бірківсько-Зінківську площу за 211 млн грн. Також у листопаді 2022 р. «Укргазвидобування» придбала спецдозвіл на Рибницьку площу за 9,145 млн грн.