БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» придбало Західно-Мажарівську площу за 1 млрд грн

«Укргазвидобування» придбало Західно-Мажарівську площу за 1 млрд грн

24.09.2024

АТ «Укргазвидобування» 24 вересня на аукціоні Державної служби геології та надр України придбала спеціальний дозвіл на користування Західно-Мажарівської, в тому числі Гулаківської площі у Полтавській області за ціною 1 млрд грн (без ПДВ). Про це свідчать результати аукціону, передає ExPro.

Стартова вартість площі становила 313,87 млн грн (без ПДВ). За лот змагалися два учасники: УГВ та ТОВ «Новітні українські інформаційні технології» (керівник та власник – Тетяна Уловець). Державна УГВ запропонувала найкращу ціну та перемогла в аукціоні. Термін дії спецдозволу – 20 років. Площа ділянки – 184,16 кв. км.

Основними дослідженнями, на яких базується уявлення про геологічну будову Західно-Мажарівської, в тому числі Гулаківської площі, є сейсморозвідувальні роботи. За паспортними рекомендаціями у межах Гулаківської площі у 1992 р. у західному блоці структури була пробурена св. № 1, проектною глибиною 3 500 м, а у 1994 р. свердловина №2 глибиною 3 400 м.

Площа обліковується Фондом нафтогазоперспективних об’єктів нафтогазоносних регіонів України (Східний, Західний, Південний) станом на 01.01.2020 р. як перспективна на нетрадиційний газ (газ сланцевих товщ та газ ЦБ типу).

Загалом, Держгеонадра 24 вересня пропонувала до продажу 11 нафтогазових ліцензій. 6 аукціонів не відбулися через відсутність пропозицій зі сторони покупців.

Нагадаємо, на попередніх аукціонах у листопаді 2022 р. ДТЕК придбала спецдозвіл на Майорівську площу за рекордні 1,1 млрд грн. Крім того, на тих аукціонах ДТЕК також придбала спецдозвіл на Бірківсько-Зінківську площу за 211 млн грн. Також у листопаді 2022 р. «Укргазвидобування» придбала спецдозвіл на Рибницьку площу за 9,145 млн грн.