БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укр Захід Газ» придбала Північно-Глибівську площу за 24,05 млн грн

«Укр Захід Газ» придбала Північно-Глибівську площу за 24,05 млн грн

24.09.2024

ТОВ «Укр Захід Газ» 24 вересня на аукціоні Державної служби геології та надр України придбала спеціальний дозвіл на користування Північно-Глибівської площі у Івано-Франківській області за ціною 24,05 млн грн (без ПДВ). Про це свідчать результати аукціону, передає ExPro.

Стартова вартість площі становила 6 млн грн (без ПДВ). За лот змагалися 4 учасники: «Укр Захід Газ», ТОВ «Надрагазвидобування», ТОВ «Корнфілдтрейд Інк» та «Брок Капітал Трейд». «Укр Захід Газ» запропонувала найкращу ціну обійшовши найближчого конкурента («Надрагазвидобування» з Групи ЕСКО-Північ (колишня Burisma) на 50 тис. грн. Термін дії спецдозволу – 20 років. Площа ділянки – 20,9 кв. км.

Початок вивчення геологічної будови району розташування Північно-Глибівської площі припадає на кінець 40-х років минулого століття. На схід від Північно-Глибівської площі розташоване Богородчанське газове родовище, відкрите у 1967 р.

ТОВ «Укр Захід Газ», згідно даних YouControl, зареєстрована у червні 2023 р. у місті Київ. Керівник – Вадим Мазур. Кінцеві бенефіціари: Юрій Лук’янець (25%), Ольга Дяченко (25%), Олексій Приліпко (25%), Катерина Карпенко (15%) та Зінаїда Вєтох (10%).

Загалом, Держгеонадра 24 вересня пропонувала до продажу 11 нафтогазових ліцензій. 6 аукціонів не відбулися через відсутність пропозицій зі сторони покупців.

Нагадаємо, на попередніх аукціонах у листопаді 2022 р. ДТЕК придбала спецдозвіл на Майорівську площу за рекордні 1,1 млрд грн. Крім того, на тих аукціонах ДТЕК також придбала спецдозвіл на Бірківсько-Зінківську площу за 211 млн грн. Також у листопаді 2022 р. «Укргазвидобування» придбала спецдозвіл на Рибницьку площу за 9,145 млн грн.