БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКомпанія Shell припиняє сланцевий проект в Україні

Компанія Shell припиняє сланцевий проект в Україні

15 червня 2015
Концерн Shell планує вийти зі спільного проекту з українською компанією «Надра Юзівська». Такий намір викликано тим, що бойові дії заважають освоєнню сланцевих родовищ на Донбасі, повідомляє DW. «Британсько-нідерландський концерн Royal Dutch Shell не виключає припинення проекту з освоєння родовищ сланцевого газу на сході України. Умови роботи суттєво змінилися з тих пір, як був укладений договір з українською державною компанією «Надра Юзівська», повідомив концерн 11 червня.
 
«У зв'язку з форс-мажором реалізація проекту неможлива вже протягом довгого часу, заявляє Shell, маючи на увазі бойові дії в Донбасі», - йдеться в повідомленні. Повідомляється, що частина родовищ сланцевого газу знаходяться в Донецькій області, на території, де ведуться бойові дії, а також безпосередньо поблизу лінії фронту.
 
У той же час, компанія «Надра Юзівська» повідомила, що не має інформації про подібний намір Shell. Відзначимо, договір між компаніями був укладений на початку 2013 р Shell оголосив про появу форс-мажорних обставин у зв'язку з бойовими діями на Донбасі ще в липні 2014 Наприкінці 2014, пославшись на зростання геополітичних ризиків, від розвідки родовищ сланцевого газу на Україні відмовилася американська компанія Chevron.
 
Раніше, проходили мітинги проти видобутку сланцевого газу.
 
 
15 червня 2015
Макіївські новини