БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАзіатські та європейські кредитори підтримали коштами газове родовище Shah Deniz

Азіатські та європейські кредитори підтримали коштами газове родовище Shah Deniz

10 серпня 2015
Азіатські та європейські кредитори представили фінансовий пакет вартістю в 1 млрд доларів. Планується, що ці кошти підуть на фінансову підтримку родовища природного газу Азербайджану, яке забезпечить диверсифікацію енергетичного сектора Європи. Азіатський банк розвитку та Європейський банк реконструкції і розвитку, за підтримки Чорноморського банку торгівлі та розвитку, оголосили про фінансування другого етапу розробки родовища Shah Deniz, що біля берегів Азербайджану.
 
В АБР заявили, що проект відіграє вирішальну роль у забезпеченні енергетичної безпеки Європи. «Цей проект є одним з найвищих пріоритетів для енергетичного сектору ЄС», заявив голова ЄБРР з питань енергетики та природних ресурсів Рікардо Пуліті. «Він являється ключовим для енергетичної безпеки, оскільки забезпечує диверсифікацію шляхів поставок газу», підкреслив він.
 
Нагадаємо, що більша частина російського газу, що надходить до Європи, прокачується через українську мережу трубопроводів радянської епохи. Тривалі конфлікти України з Кремлем створили ризики для європейської енергетики.
 
 
 
10 серпня 2015
"UA-Energy.org"