БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМінекології планує скасувати преференції для компаній з держчасткою при видачі спецдозволів на надрокористування

Мінекології планує скасувати преференції для компаній з держчасткою при видачі спецдозволів на надрокористування

21 серпня 2015
Міністерство екології та природних ресурсів України планує скасувати преференції для компаній з державною часткою при видачі спеціальних рішень на надрокористування, повідомила журналістам заступник голови відомства Світлана Коломієць. Як показала практика, виключні преференції компаніям з держчасткою 25% і більше не так сприяють розвитку державного сектора, як створюють підстави для корупційних зловживань », - зазначила вона.
 
С. Коломієць також нагадала про спроби отримати ліцензії на великі ділянки шельфу на адресу маловідомих структур, користуючись законодавчою преференцією, що дозволяє видавати спецдозволи без аукціону для компанії з державним блокпакетом. За словами замміністра, Мінекології планує переглянути постанови Кабміну №615 і 594 про порядок надання дозволів на надрокористування.
 
«Ми сподіваємося, що протягом вересня вони (нові редакції документів будуть винесені на розгляд Кабміну і схвалені», - підкреслила заступник міністра С. Коломієць.
 
 
21 серпня 2015
oil-gas-energy.com.ua