БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ Туркменістані відкрито нове газове родовище

У Туркменістані відкрито нове газове родовище

26 серпня 2015
Потужний промисловий притік природного газу отриманий на площі «Баглей-1" в Каракумах на території Марийського велаяту (області) Туркменістану, пише газета «Нейтральний Туркменістан». «Це сталося після того, як перша пошукова свердловина достіглазде тут глибини 4,690 тисячі метрів і на 230 метрів вище були опущені експлуатаційні колони», - йдеться в статті.
 
Добовий дебіт вуглеводневої сировини становить понад півтора мільйона кубометрів. Як пише газета, про перспективу нового родовища також можна судити з того факту, що воно розташоване в декількох десятках кілометрів від знаменитого на весь світ своїми розвіданими і доведеними запасами блакитного палива гігантського родовища «Галкиниш».
 
В даний час проводиться опробування об'єкта у відкритому стовбурі. Після завершення газодинамічних досліджень високопродуктивний буровий верстат буде демонтований і перевезений на сусідню площу - «Мінара-3", де також почнуться пошукові роботи, пише видання. Туркменістан є одним з ключових гравців на енергетичному ринку Каспійського регіону і в Центральній Азії. На даному етапі постачання туркменського газу здійснюються в Китай, Іран і Росію.
 
Статус Туркменістану в якості найбільшої енергетичної держави підтвердило родовище «Галкиниш», (Марійскому область), оцінка запасів якого в Відповідно до міжнародної системи класифікації запасів склала 21,2 трильйона кубічних метрів газу, а в сукупності з родовищем «Яшлар» - 26,2 трильйона кубічних метрів газу.
 
 
26 серпня 2015
Енергополітика. Нафта і газ