БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниІран має намір залучити іноземні інвестиції

Іран має намір залучити іноземні інвестиції

27 серпня 2015
Іран має намір залучити іноземні інвестиції в розвиток своїх газових родовищ «Північний Парс», «Голшан» і «Фірдоусі», а також у видобуток нафти на родовищі «Південний Парс». Міністерство нафти Ірану має намір провести презентацію цих проектів на конференції в Лондоні, де також будуть представлені нафтогазові контракти для іноземних інвесторів. Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Shana з посиланням на генерального директора нафтогазової компанії Pars Алі Акбара Шабанлу.
 
За його словами, так як дві іранські компанії оголосили про свою готовність розробляти фазу 11 родовища «Південний Парс», то вона була вилучена з пакету, який Іран збирається запропонувати іноземним інвесторам. Газове родовище «Голшан» розташоване в 180 кілометрах на південь від міста Бушер, на узбережжі Перської затоки. Запаси родовища оцінюються на рівні 1,4 трильйона кубометрів газу.
 
Родовище «Фірдоусі» розташоване в 30 кілометрах на захід від родовища «Голшан». Родовище «Південний Парс» знаходиться в Перській затоці. Це найбільше газове родовище у світі є власністю Ірану і Катару. Запаси газу тут, за оцінками експертів, еквівалентні 215 мільярдам барелів нафти. Крім того, родовище містить близько 16 мільярдів барелів конденсату.
 
Родовище «Південний Парс» розділене на 29 фаз і містить близько 14 трильйонів кубометрів газу, або близько восьми відсотків від загального обсягу світових запасів.
 
 
 
27 серпня 2015
Geonews.com.ua